יינות בוז'ולה-סיבה למסיבה

מדי שנה מיליוני אנשים ברחבי העולם מתכנסים בכל חודש נובמבר לשתיית יינות בוז'ולה צעירים עד אובדן חושים. על מה כל המהומה הגדולה? אתם בוודאי שואלים.
אם כן, יינות הבוז'ולה הם יינות צרפתיים המסמלים את הסנונית הראשונה של בציר הענבים מהם מופקים היינות. מזה מאות שנים יינות הבוז'ולה, שנקראים כך על שם חבל בוז'ולה שבבורגון, צרפת (שם החלה מסורת החגיגות) זוכים ליחס של כבוד. על פי המסורת הצרפתית, באותו חבל ארץ הותר לגדל אך ורק ענבים מזן גאמיי נואר. מדובר בזן מיוחד של ענבים, שאין בו שפע של בטאנינים – המרכיב שמעניק ליין את יכולת ההתיישנות שלו. בשל סיבה זו, לא היתה ברירה אלא לבצור את הענבים בזריזות. היינות שהופקו מענבים אלו נועדו להשקות את עובדי הכרמים היוקרתיים של חבל בורגון.
מסורת זו נמשכה עד שהחליט לו סוחר יין צרפתי לשווק את יינות הבוז'ולה בדרך יצירתית יותר: מכיוון שמדובר ביין האדום הראשון שמופק בכל שנת בציר, אפשר באמצעותו לחגוג את ההתחדשות (כי כשם שט"ו בשבט הוא ראש השנה לאילנות, כך חגיגות הבוז'ולה יהיו ראש השנה ליינות).
למעשה, חגיגות הבוז'ולה הן לא יותר מתרגיל שיווקי מוצלח, שפעל היטב על הצרפתים, אשר מתמסרים בקלות לכל אירוע קולינרי. לכן, בחבל בוז'ולה נאסר על מכירת היינות הצעירים לפני תחילתו של יום חמישי השלישי בכל חודש נובמבר. כך הפכו יינות הבוז'ולה לכוכב שעומד במרכזן של חגיגות יין סוערות, הנחגגות בכל הבירות הקולינריות ברחבי העולם: מפריז ועד ניו יורק, מלונדון ועד תל אביב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה